RU  UA  EN

Вівторок, 16 квітня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.85
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

16 квітня

Всі новини

Замішаний особисто Путін: в США розсекретили дані про спецоперацію Кремля проти України

Спецслужби РФ під керівництвом Володимира Путіна розгорнули потужну дезінформаційну кампанію, аби звинуватити Україну у втручанні у вибори президента США в 2016 році.

Таку інформацію опублікувало видання The New York Times.

З 2017 року російські спецслужби через впливових бізнесменів і олігархів із Росії та України доносили до американського суспільства, що саме Україна була зацікавлена у втручанні в президентські вибори. Звинувачення на адресу України базуються на показах кількох українців, які відверто критикували Трампа у 2016 році.

Але це - лише верхівка айсбергу. Найпотужнішу кампанію із розповсюдження фейків запустила російська розвідка, якій наказ віддав особисто президент РФ Володимир Путін.

"Путін почав публічно висувати неправдиві теорії щодо українського втручання в перші місяці 2017 року, щоб відвести від Росії відповідальність. Ці люди - профі. Радянський Союз використав дезінформацію протягом 70 років. В цьому немає нічого нового. Володимир Путін - колишній агент КДБ. Він навчений брехати. Це його фірмовий товар, і він це робить добре", - прокоментував ситуацію член комітету з розвідки Сенату Ангус Кінг.

Раніше "Апостроф" писав про те, що екс-глава виборчого штабу Дональда Трампа Пол Манафорт мав тісні фінансові зв'язки з російським олігархом Олегом Дерипаскою. Таким чином Росія могла впливати на результати волевиявлення у США. А 21 листопада колишня топ-чиновниця Білого дому Фіона Хілл закликала прихильників президента США Дональда Трампа припинити поширювати вигадки про втручання України в вибори глави американської держави в 2016 році.