RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Боровся з Майданом: в мережі виник скандал через важливе призначення Зеленського

Президент України Володимир Зеленський призначив на посаду начальника Управління СБУ у Львівській області генерал-майора Юрія Гончарова, якого звинуватили в "боротьбі з Євромайданом".

Про це у себе в Facebook написав журналіст Юрій Бутусов.

За його словами, шість років тому Гончаров вже служив в Львівській області та брав участь в боротьбі з Євромайданом, на цю посаду він був призначений Віктором Януковичем. При цьому Бутусов звернув увагу, що на пов'язану з контрабандою посаду призначали чиновника далеко не безкоштовно.

"Зняли з поста Гончарова за його роботу на Януковича відразу після революції за Турчинова. Але досвідчені кадри Януковича в СБУ дуже цінував президент Петро Порошенко. Він призначав на важливі пости учасників операції зі штурму Майдану. У листопаді 2014 го Гончаров був призначений на пост глави Сумського управління СБУ. теж прикордонна область, теж контрабанда через кордон, тільки вже в РФ", - пише Бутусов.

Журналіст зазначив, що в листопаді 2017 року Гончарова призначають на ще одну посаду, пов'язану з контрабандою - пост глави СБУ в Чернігівській області. Примітно, що через тиждень після призначення Гончаров, за словами Бутусова, придбав новий автомобіль Mercedes GLK.

Бутусов також нагадав, що раніше в команді президента Зеленського заявляли, що для боротьби з контрабандою країні потрібні "нові обличчя", ніяк не пов'язані з минулими корумпованими кадрами.

"Мабуть, президенту здалося, що саме Юрій Гончаров якраз з цих, з "нових". І його повернули на один з найбільш корумпованих напрямків, де Гончаров вже самовіддано боровся за Януковича. Все знайоме. Кордон і бусики з товаром через нього, Львівська табачка, Садовий, якого також як і при Януковичі і при Порошенко треба б за щось посадити, націоналісти, знову ж таки, треба щоб за ними всіма доглядали", - резюмував Бутусов.

Як раніше повідомляв "Апостроф", розслідування злочинів проти учасників Революції Гідності зіткнеться з проблемами.