Почули дивні звуки: Труба зробив цікаве зізнання про прослуховування в його кабінеті

Глава ДБР Роман Труба вважає, що записи прослуховування, зроблені в його кабінеті, можуть бути скомпільовані.

Як повідомляє "Апостроф" , в інтерв'ю LB.ua керівник відомства зазначив, що прослушку в його кабінеті вели понад три місяці і до неї не причетний жоден із силових органів країни.

"У вентиляційній системі був мікрофон, підключений за допомогою проводів. І вся інформація надходила в інше місце - не в кабінеті. Там знаходилися інші пристрої, які проводили запис, передачу отриманої інформації", - зазначив він.

За словами Труби, виявити обладнання змогла його співробітниця, яка після включення вентиляції почула дивні звуки.

"Я як керівник правоохоронного органу і мої працівники не захищені. Це - загроза безпеці не тільки для мене (прізвище тут не головне). Чи може керівник будь-якої правоохоронної структури бути впевненим сьогодні, що у нього немає такого прослуховування? Ні, не може", - сказав він.

Глава ДБР не став розкривати інші подробиці інциденту, оскільки вважає, що це може зашкодити слідству.

"Я можу чітко сказати, що це прослуховування було незаконним. І це найбільший ризик не тільки правоохоронної, а й у державній системі. Тому що правоохоронці не захищені. Ми розуміємо, які сьогодні є технологічні можливості. Ми побачили це на ділі щодо так званих "курячих лапок", недавно "Джокер" це всім показав", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", 17 серпня в кабінеті заступника Генерального прокурора України Анжели Стрижевської було знайдено прослуховуючий пристрій.