RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

У Європі прийняли скандальне рішення щодо членства Росії в ПАРЄ

Парламентська асамблея Ради Європи не зобов’язана відмовляти у визнанні повноважень депутатів з держави-члена РЄ, яка анексувала частину іншої держави.

Про це повідомляє "Європейська правда".

Такий висновок ухвалила у п’ятницю Європейська комісія "За демократію через право", більше відома як Венеціанська комісія (ВК).

Зміст рішення буде офіційно оприлюднений у понеділок, він був підготовлений за запитом регламентного комітету ПАРЄ для роз’яснення того, чи має Асамблея право визнавати повноваження делегації російської Держдуми, зважаючи на те, що в обранні її депутатів за партійним списками брали участь виборці з окупованого та незаконно анексованого Криму.

Виявилось, що і сама Рада Європи, і її держави члени "мають чітке зобов’язання не визнавати анексію, явно чи неявно".

Документ підкреслює, що обов’язок відмовлятися визнавати анексію поширюється також на ПАРЄ. Водночас, на думку ВК, "це не обов’язково повинно призводити до позбавлення повноважень усієї делегації тієї держави, що здійснила анексію".

Тобто наявність у складі РФ анексованого Криму ще не позбавляє російських депутатів права на участь у роботі ПАРЄ.

Як повідомляв "Апостроф", глава української делегації в ПАРЄ Єлизавета Ясько пояснила, що робила в Москві (Росія) під час Революції Гідності в Україні.