RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Мільярди крадених грошей: Луценко висунув гучне звинувачення проти екс-посла США

Колишній генеральний прокурор Юрій Луценко заявив, що екс-посол США Марі Йованович нібито перешкоджала поверненню в Україну незаконно виведених семи мільярдів доларів.

Про це він заявив в ефірі шоу "Свобода слова Савіка Шустера".

За словами Луценка, оточення екс-президента Віктора Януковича вивело 7 мільярдів доларів в американський хедж-фонд Franklin Templeton. Тому українським правоохоронцям потрібно було працювати з офіційними особами США для повернення цих грошей.

"Йованович в своїх свідченнях в Конгресі каже дослівно наступне: "Луценко звернувся з проханням організувати зустріч з високопосадовцями США. Ви знаєте, що для цього він повинен подати інформацію про тему, яку він хоче обговорити. Луценко повинен був подати цю інформацію легальному представнику ФБР при посольстві в Україні, але він ніколи цього не робив". Так сказала Йованович, будучи під присягою. А ось у мене в руках лист ГПУ, яка надала посольству США тему, по якій я хотів зустрітися . Тема ця - 7 мільярдів крадених в України грошей, які знаходяться в одному з хедж-фондів США. Ось бланк, ось наша печатка і підпис мого заступника. Між іншим, це означає брехню під присягою пані Йованович. це також означає, що вона заблокувала можливість розслідування і повернення в нашу, змучену корупцією і війною, країну 7 мільярдів доларів", - заявив Луценко.

Екс-генпрокурор додав, що Йованович, як представнику Демократичної партії США було нібито невигідне повернення Україні зазначених їм 7 мільярдів доларів, оскільки хедж-фонд Franklin Templeton, на рахунки якого були виведені ці кошти є ключовими інвесторами передвиборної кампанії Демократичної партії США. Він додав, що організатором імпічменту президента США Дональда Трампа в Конгресі був представник Демократичної партії і один з інвесторів фонду Franklin Templeton.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Юрія Луценка звинуватили в корупції конгресмени США в ході розгляду матеріалів до імпічменту президента Дональда Трампа.