RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

24 квітня

23 квітня

22 квітня

21 квітня

Всі новини

"Творці" української мови: в мережі з'явилися потужні жарти про топ-політиків

Після демаршу Гаррі і Меган Маркл, які залишили королівську сім'ю, в Великобританії виникло нове поняття - "меганмарклити", яке означає - йти, коли тебе не приймають і не цінують.

Тепер користувачі мережі в Україні діляться фотожабами з неологізмами, які пов'язані з українськими політиками.

Жартівники пропонують ввести в ужиток слово "трубанути", утворене від прізвища екс-директора ГБР Романа Труби. Це слово має значити "проводити секретні переговори, вважаючи, що тебе ніхто не чує".

Помічник президента Зеленського Андрій Єрмак удостоївся дієслова "заєрмачити" в значенні - "укласти дуже вигідну угоду з непередбачуваними наслідками".

Недостатня виразність в поясненні своєї політичної позиції у лідер партії «Голос» породила глалог "вакарчукнути", який означає "зробити заяву так, щоб нічого не було зрозуміло, але хотілося перепостити".

Звичка колишнього міністра охорони здоров'я Уляни Супрун давати коментарі з будь-якого приводу стала причиною появи дієслова "супрунякати" - "пояснювати загальновідомі речі так, ніби це не загальновідомі речі".

Український прем'єр Олексій Гончарук через нещодавній скандал з записами його розмов про економіку заслужив неологізм "запрофанити" - "довести некомпетентність людини, грунтуючись на його заявах".

Як повідомляв "Апостроф", в мережі бурхливо обговорюють порівняння президентом України Володимиром Зеленським глави Кабміну Олексія Гончарука з машиною, у якій ще недостатній для заміни пробіг.