RU  UA  EN

Середа, 24 квітня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

24 квітня

Всі новини

Українська схема: спливли нові подробиці скандалу з імпічментом Трампа

У США опублікували нові подробиці скандалу навколо президента Дональда Трампа і процедури імпічменту, яку можуть почати щодо нього. У статті видання The New York Times йдеться, що Трамп попросив свого колишнього радника з нацбезпеки Джона Болтона допомогти з реалізацією його планів по Україні в травні минулого року.

Цікаво, що раніше це ж видання повідомляло, що в книзі Болтон каже, що Трамп в серпні заявив йому про бажання продовжити затримку виділення 391 мільйона доларів військової допомоги Україні до тих пір, поки українські чиновники не допоможуть розслідувати діяльність демократів.

Сам Трамп твердження відкинув і викрив Болтона в тому, що той намагається збільшити продажі майбутньої книги.

У новій публікації йдеться, що Трамп давав інструкції по "українській схемі" під час переговорів з Болтоном в Овальному кабінеті на початку травня. На зустрічі також були присутні виконувач обов'язків глави апарату Білого дому Мік Малвейні, особистий адвокат Трампа Руді Джуліані і юрист Білого дому Пет Чиполлоне, який очолює захист Трампа на судовому процесі в Сенаті.

У книзі Болтон зазначає, що Трамп сказав йому зателефонувати Володимиру Зеленському, щоб переконатися, що президент України готовий зустрітися з Джуліані. Сам Болтон каже, що ніколи не дзвонив президенту України з такого питання.

Видання вважає, що якщо слова Болтона є правдою, то вони змінюють весь таймлайн українського плану Трампа, і наочно показують, що він замислювався значно раніше, ніж вважалося до цих пір.

Нагадаємо, що в ході слухань Сенату США були узгоджені правила проведення суду над президентом Дональдом Трампом в рамках процедури його імпічменту.