RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

Всі новини

Хто може стати новим генпрокурором України: прізвища та біографія кандидатів

Місце генерального прокурора України Руслана Рябошапки може зайняти Ірина Венедиктова - т.в.о. глави ГБР - або нардеп Сергій Іонушас.

Про це повідомляє УНІАН, посилаючись на власні джерела.

Голосування за "ротацію" в ГПУ має відбутися 5 березня після 18:30. На порядку денному одне питання - про недовіру Рябошапку.

Ірина Венедиктова є народним депутатом Верховної Ради України, пройшла під номером 3 у списку партії "Слуга народу" і раніше була експертом з питань проведення судової реформи в команді президента Зеленського. Є доктором юридичних наук і професором, працювала в Харківському університеті МВС.

Венедиктова тимчасово очолила ГБР, яке вже пройшло переформатування. Так як 24 грудня Володимир Зеленський підписав закон про перезапуск відомства.

Ірині Венедиктовій 41 рік, вона народилася в Харкові. Закінчила Харківський національний університет внутрішніх справ. Була радником в ряді юридичних фірм.

Також, за даними LIGA.net, як кандидат на посаду генерального прокурора розглядається депутат від партії "Слуга народу" Сергій Іонушас.

До обрання в Раду він був директором юридичної фірми "Гелон", яка представляла інтереси студії "Квартал 95" в судових процесах.

Іонушас народився 18 жовтня 1979 року в Санкт-Петербурзі. Не дивлячись на балтське прізвище і російське походження називає себе українцем. Закінчив Національну юридичну академію ім. Ярослава Мудрого в Харкові. Магістерський диплом отримав у Київському інституті інтелектуальної власності і права (спеціальність - інтелектуальна власність).

Як повідомляє "Апостроф", в середу, 4 березня, під час позачергового засідання Верховна Рада України перезавантажила Кабінет міністрів, проголосувавши за його новий склад.