RU  UA  EN

Вівторок, 21 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.50
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 травня

Всі новини

Коломойський зазнав серйозної поразки в суді Великобританії у справі "ПриватБанку": подробиці

Верховний суд Сполученого Королівства прийняв рішення відмовити в задоволенні клопотань, які були подані українськими бізнесменами Ігорем Коломойським і Геннадієм Боголюбовим. Через суд вони хотіли оскаржити рішення Апеляційного суду від жовтня 2019 року по справі "ПриватБанку".

Як повідомили в прес-службі банку 7 квітня, в своєму рішенні від 6 квітня Верховний суд підтвердив, що в задоволенні клопотань про дозвіл на оскарження має бути відмовлено, "так як клопотання не стосуються питань права, які повинні розглядатися в даний момент".

Крім того, суд постановив, що Коломойський з Боголюбовим мають відшкодувати витрати, понесені "ПриватБанком" в зв'язку з їх невдалими клопотаннями.

"Таким чином, у Коломойського, Боголюбова і компаній більше немає ніяких способів оскарження, тому позов банку в подальшому буде розглядатися по суті в Високому суді Лондона. Банк впевнений, що в кінцевому рахунку йому вдасться відшкодувати понад 3 млрд доларів, які потрібні в провадженнях" , - відзначили в суді.

Як повідомляв "Апостроф", раніше Верховний суд відхилив касаційну скаргу Національного банку і не дозволив стягнути заставне майно компанії, що пов'язана з екс-власником "ПриватБанку" Ігорем Коломойським.