RU  UA  EN

Субота, 29 червня
  • НБУ:USD 40.22
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.22
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

Всі новини

Росія дивно привітала Зеленського з роком президентства: в Україні дали жорстку відповідь

Міністерство закордонних справ Росії в незвичайній формі привітало президента України Володимира Зеленського з річницею президентства. Там заявили, що український лідер нібито вибрав курс на "конфронтацію і нагнітання напруженості у відносинах з Росією".

"Від свого попередника нинішній президент успадкував панічний страх перед агресивною меншістю націонал-радикалів, яка відчуває себе господарем країни і диктує владі, що і як треба робити", - йдеться в повідомленні прес-служби МЗС РФ.

Російське відомство також зазначило, що Київ "продовжує нагнітати напруженість у відносинах з РФ". Також там додали, що "Зеленський перевершив в санкціях свого попередника".

У свою чергу в МЗС України заявили, що така заява є черговою спробою Росії втрутитися у внутрішні справи України і розколоти українське суспільство.

"Факти свідчать про те, що справжньою причиною, яка руйнує співпрацю між двома державами, є триваюча російська військова агресія проти України, окупація Росією українських територій і незаконне утримання нею українських громадян", - повідомили в МЗС України.

Нагадаємо, що 20 травня відбулася прес-конференція Зеленського з нагоди річниці президентства.