RU  UA  EN

Пʼятниця, 3 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

3 травня

Всі новини

Зеленський зробив гучну заяву по "угоді" з Путіним щодо Донбасу

Президент України Володимир Зеленський заявив, що не виключає, що Україна може укласти мирну угоду щодо Донбасу з главою Росії Володимиром Путіним.

Про це він заявив в інтерв'ю ВВС HARDtalk.

Журналіст запитав, чи вірить Зеленський, що зможе укласти мирну угоду з Володимиром Путіним, яка поверне всі українські території, включно з Кримом.

"Я вірю в це. В іншому випадку я б не йшов у президенти України. Це дуже складно, і тут нам потрібна допомога всього світу, це правда. Але я не втрачаю цю віру", - відповів Зеленський.

Глава держави також заявив, що бачить прогрес на сході України і що припинення вогню дає результати. На це журналіст навів йому цифри спостерігачів ОБСЄ - 1400 порушень режиму припинення вогню з липня.

"Це так. Я розумію, що є такі складні й трагічні цифри. Якщо ми порівнюємо з вами 14 тисяч і, наприклад, в такій же період раніше це було 80 або 90 тисяч порушень, то ви бачите велику різницю", - сказав Зеленський.

Президент наголосив, що Україна не реагує на одиночні постріли з окупованої території.

"Ми не повинні робити те, що призведе до ескалації цього конфлікту. Хоча є втрати. Результат - за 75 днів загинула одна людина. Одна. Я вважаю, що це наша перемога. Але ви маєте рацію, ми не зробили поки що все, що обіцяли ", - резюмував він.

Як повідомляв "Апостроф", за вересень, в період "режиму тиші" на Донбасі загинули п'ять бійців Збройних сил України.