RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Його там "не було": Росія дала нахабне пояснення провокації з вертольотом в Україні

У вівторок, 16 березня, українські прикордонники в Сумській області зафіксували заліт вертольота з Російської Федерації на відстань близько 50 метрів на територію України. У Росії заперечують цей факт.

Про це повідомляє Державна прикордонна служба України.

Відзначається, що Державна прикордонна служба України отримала відповідь від російської сторони про факт порушення режиму державного кордону України вертольотом з РФ.

"Наперед зазначимо, українська сторона не здивована риторикою державних органів Росії. Сусідня країна звикла заперечувати і не визнавати допущені або вчинені порушення, завжди посилаючись на безпідставність наведених фактів", - відзначили в ДПСУ.

У відповіді Росія стверджує, що їх вертоліт прямував уздовж кордону РФ і заперечують факт порушення кордону України. При цьому, не надаючи ніяких підтверджень, вони посилаються на свідчення незрозумілих "приладів об'єктивного контролю".

Як повідомляв "Апостроф", раніше ФСБ РФ заявила про перестрілку на кордоні Росії з Україною, в результаті якої загинула людина. Українські прикордонники пострілів не зафіксували, однак провели перевірку.