RU  UA  EN

Пʼятниця, 28 червня
  • НБУ:USD 40.25
  • НБУ:EUR 43.00
НБУ:USD  40.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 червня

27 червня

Всі новини

"Це вакханалія": в Білорусі різко відреагували на ідею перенести переговори по Донбасу з Мінська

У Білорусі назвали "вакханалією" заяву голови української делегації в ТКГ Леоніда Кравчука про те, що Мінськ не може бути місцем для проведення переговорів з питань Донбасу, тому що Олександр Лукашенко - чи не найкращий друг Володимира Путіна.

Як повідомляє офіційний портал Міністерства закордонних справ Республіки Білорусь, керівник МЗС країни Володимир Макей наголосив, що Мінськ "сумлінно виконував ті обов'язки, про які нас попросили".

"Що стосується заяви пана Кравчука - президент багато разів говорив, що ми не нав'язувалися в якісь посередники. І ми не нав'язувалися в цей процес, в який втягнулися на прохання і України, і Німеччини, і Росії, і Франції ... претензій до нас не було", - сказав він.

Макей додав, що були подяки і з української сторони, з боку Росії, і з боку ОБСЄ.

"Подібного роду вакханалія навколо цієї заяви говорить про небажання окремих українських політиків дотримуватися тих домовленостей, які були досягнуті в Мінську", - сказав глава МЗС Білорусі.

Крім того, він "пройшовся" з приводу висловлювання Кравчука, що переговори ТКГ щодо Донбасу могли б проходити в нейтральній країні, наприклад, в Польщі.

"Я не знаю звідки родом пан Кравчук, але ця його фраза-жарт гідна пера покійного одесита Михайла Жванецького. Вже більш "нейтральної" країни, ніж Польща, у всьому світі не знайти", - заявив Макей.

Він ще раз наголосив, що Білорусь "не ганялася за лаврами миротворців" і звинуватив Україну в спробах обійти Мінські домовленості.

"Не хочуть вони працювати далі - будь ласка, нехай шукають інше місце. Йдеться не про це, це все певні хитрощі. Йдеться про те, що всі сторони повинні бути щиро зацікавлені в якнайшвидшому врегулюванні кризи на сході України, а не в спробах обійти в тому числі і Мінські домовленості", - сказав він.

Як повідомляв "Апостроф", стало відомо, що після загибелі чотирьох українських бійців в районі селища Шуми 26 березня, президент України Володимир Зеленський намагався провести переговори з главою Росії Володимиром Путіним.