RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Генпрокурор Венедіктова зробила важливу заяву по справі Януковича: відео

Генеральний прокурор України Ірина Венедіктова заявила, що Росія відмовила Україні в екстрадиції президента-втікача Віктора Януковича, якого засуджено до 13 років позбавлення волі за державну зраду.

Про це вона розповіла в інтерв'ю телеканалу "Україна 24".

Ірина Венедіктова, коментуючи розслідування кримінальних проваджень проти екс-президента Віктора Януковича, заявила, що Росія відмовила в екстрадиції екс-президента України, законний вирок стосовно якого набрав законної сили в 2020 році.

Генпрокурор додала, що українська сторона планує повторно звернутися до РФ з цього приводу.

Також вона розповіла про конфісковані 1,5 мільярда доларів Януковича. За словами Венедіктової, ці гроші вже "зайшли в бюджет України", а судовий розгляд справи все ще триває.

"Відносно цих 1,5 млрд доларів. Вони зайшли до держбюджету. У нас зараз триває судовий розгляд стосовно цих грошей ... Ми всі переживаємо, звичайно. Але будемо дивитися, як ця справа буде розглядатися в суді. Але те, що гроші зайшли до державного бюджету, – це факт. Головне, щоб вони не вийшли звідти", – додала Венедіктова.

Як повідомляв "Апостроф", раніше колишньому президенту України Віктору Януковичу оголосили про нову підозру у скоєнні злочину, передбаченого частиною 1 статті 111 Кримінального кодексу України (Державна зрада).