RU  UA  EN

Середа, 8 травня
  • НБУ:USD 39.20
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.20
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

8 травня

Всі новини

Переговори з "Газпромом", імпорт електроенергії і обмін полоненими: оприлюднені нові "плівки Медведчука"

Журналісти опублікували фінальну частину розслідування щодо нардепа Віктора Медведчука, якого підозрюють в державній зраді.

Ролик опублікувало видання Bihus.Info і в ньому присутні записи розмов політика з представниками РФ і бойовиків.

Журналісти стверджують, що кум президента РФ Володимира Путіна брав участь в численних економічних і ділових переговорах, а ось в процесі обміну полоненими він просто "заважав".

У розслідуванні йдеться, що перед офіційними газовими переговорами з РФ в жовтні 2014 року він літав в Сочі, де знаходився Путін, а потім до Москви - до глави "Газпрому" Олексія Міллера і російського профільного міністра Олександра Новака. З ними він обговорював деталі контракту.

Там було прийнято рішення, що українська делегація не висуватиме радикальних вимог щодо певних нюансів контракту. Після цього на записі чутно, як Медведчук з Новаком сміялися над тим, що Україна пішла на умови, невигідні для неї.

Також Медведчук мав відношення до переговорів з імпорту електроенергії з Росії. Москва хотіла продавати Україні електрику так, щоб Київ його постачав до Криму.

Крім того, журналісти звернули увагу, що роль Медведчука в переговорах про обмін полоненими була перебільшеною. Справа в тому, що до нього Україна змогла повернути додому стільки ж людей, скільки і за кілька наступних років з його участю.

Більш того, в розслідуванні йдеться, що Медведчук міг заважати іншим українським учасниками процесу, а також підбурював переговірників від так званих ЛДНР проводити обміни виключно через нього.

Нагадаємо, що в минулій частині розслідування говорилося про те, як Медведчу обговорював поставки вугілля з так званих "ДНР" і "ЛНР".