RU  UA  EN

Середа, 1 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

1 травня

Всі новини

Є дві сторони медалі: генерал СБУ дав оцінку Авакову і назвав можливу причину відставки

Відставка міністра внутрішніх справ Арсена Авакова має дві сторони медалі.

Про це "Апострофу" розповів експерт Українського центру аналітики та безпеки Ігор Гуськов.

Відставка Авакова потрібна владі, щоб погасити великі скандали - генерал СБУ

За його словами, з одного боку терезів лежить справа журналіста Павла Шеремета та інші подібні справи, які викликають масу критики у патріотів. Але є і друга сторона медалі - в 2014 році Харків залишився українським завдяки особисто Авакову.

"Я був свідком цього - і не як посадова особа, а як громадянин України, який на той момент знаходився в Харкові. Я бачив повну безпорадність СБУ, центральна будівля якої була обкладена мішками з пісками на той момент. Вона знаходиться в 150 метрах від захопленого міськвиконкому. І фактично виходили тільки оперативники, про жоден штурмі навіть мови не було. І я бачив з боку штурм будівлі. Це була справа кількох хвилин. Зайшли, взяли, зв'язали, і Харків залишився Харковом. Було звільнено будівлю міськради. Її брали бійці спецпідрозділу МВС. І за цю операцію особисто відповідав Аваков", - говорить експерт.

Він зазначив, що Аваков має дуже хороші якості управлінця. "Це людина, яка не тільки може приймати рішення, але і нести за них відповідальність. Найголовніше - це людина, яка здатна в потрібну хвилину дуже чітко позначити свою позицію на ті загрози, з якими стикається Україна. Причому він не намагається шукати політичні кон'юнктури в цьому. Треба йому віддати належне ", - говорить Гуськов.

За його словами, зараз дуже багато робиться для того, щоб збити градус напруження, який поступово наростає в суспільстві щодо чинної влади, щодо тих подій, які пов'язані з великими скандалами.

"Ініціювання відставки Авакова, в тому числі, на тлі того скандалу, який розігрівається з ПВК Вагнера - я не виключаю, що це теж одна з причин. Задовольнити суспільство хоч у чомусь, тому що вимоги відставки Авакова досить популярні в суспільстві", - додав Гуськов.

Що відомо про кандидата від Зеленського на посаду глави МВС