RU  UA  EN

Неділя, 19 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.45
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 травня

Всі новини

На Банковій прокоментували статтю Медведєва про Україну: показав нервовий стан російського керівництва

Радник керівника ОП Михайло Подоляк озвучив два ймовірних пояснення появи "шантажистської" статті заступника голови Ради безпеки РФ Дмитра Медведєва в газеті "Комерсант".

Він висловив думку Банкової в коментарі "Українській правді".

Подоляк оцінив текст як "вкрай дивний, недоречний, неактуальний". Він висловив здивування з приводу публікації Медведєва, який "випав з актуального політичного порядку денного" та не має відношення до кейса переговорів Києва з Москвою.

"По-перше, Медведєв такою образливою тональністю міг спробувати показати старшим товаришам, що він ще чогось вартий. Це якщо рішення про написання такого тексту було його власним. Що сумнівно, розуміючи та приймаючи той факт, що сам Медведєв давно не виявляв ніякої виразної активності", - зазначив чиновник.

Другою версією він назвав те, що Медведєвим просто скористалися як слабкою фігурою, щоб заявити різку шантажистську позицію". За словами представника ОП, у другому випадку "це відображає досить нервовий стан російського керівництва, яке просто не знає, як вивести з глухого кута відносини між Росією і цивілізованим світом".

Подоляк вказав на схожість риторики "статті" і класичних пропагандистських текстів, які публікувалися в радянських газетах 1930-х років, і заявив, що "якщо від імені держави допускається подібна стилістика, то справи кепські".

Також чиновник звернув увагу на те, що публікація з'явилася в день початку візиту в Москву заступника держсекретаря США Вікторії Нуланд, що може символізувати посилення курсу на конфронтацію.

Нагадаємо, в тексті, про який йде мова, соратник Путіна висловив упевненість, що в цей час Україна знаходиться під іноземним управлінням, більш жорстким, ніж взаємодія Радянського союзу з деякими країнами соцтабору.

Також Медведєв зазначив, що для Росії у відносинах з Києвом можна дочекатися лише появи "керівництва у здоровому глузді", яке не буде націлене на конфронтацію на межі війни та створення "дебільних Кримських платформ".