RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Зі списку санкцій РНБО виключили людину, котра потрапила туди випадково: всього помилки торкнулися понад 100 людей

У п'ятницю, 15 жовтня, в ході засідання Ради національної безпеки і оборони був затверджений "План оборони України", "Стратегія біологічної безпеки", а також черговий пакет санкцій відносно більш ніж 650 чоловік. Зокрема обмеження були накладені на так званих злодіїв у законі. Однак, в списку зі 108 чоловік були виявлені помилки, що стосуються прізвищ фігурантів.

Сьогодні, 17 жовтня, стало відомо, що одне прізвище з санкційногоо списку вже виключили. Фігурант нібито був внесений до списку випадково, - повідомив в коментарі "Громадському" секретар РНБО Олексій Данилов.

У виданні зазначають, що цією людиною виявився Мехак Алексанян. При цьому журналісти "Громадського" посилаються на свої джерела в правоохоронних органах.

Тим часом Данилов не уточнив, як саме прізвище не тієї людини могло опинитися в списку санкцій, і чи було це зроблено навмисно.

Відомо, що в 2015-2020 роках Алексанян був депутатом Васильківської міської ради Київської області. Крім цього був на чолі постійної комісії Васильківської міськради з екологічних і паливно-енергетичних питань (а також питань транспорту, зв'язку та промислової політики).

За його словами, він живе в Україні вже 32 роки. Займався готельно-ресторанним бізнесом.

Раніше ми також повідомляли про те, що Палатний вимагає від ВРУ, РНБО і СБУ притягнути Киву до відповідальності за держзраду через привітання Путіну.