RU  UA  EN

Вівторок, 30 квітня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

30 квітня

Всі новини

Адмінресурс і обіцянки: як кандидат в Раду від партії влади піариться в Черкаській області

31 жовтня відбудуться довибори в український парламент на двох мажоритарних округах - №197 і №184. Вони знаходяться, відповідно, в Черкаській та Херсонській областях.

Портал "Апостроф" вирішив розібратися, як піаряться кандидати, і чому президентська партія може залишитися без мандата.

Ситуація така, що без адмінресурсу піар не обходиться. Зокрема це стосується кандидата від "Слуги народу".

"Віталій Войцехівський має багато зовнішньої реклами, активно відвідує офіційні свята днів міст і днів сіл в окрузі, де виступає зі сцени і спілкується з жителями, про що додатково звітує роликами в соціальних мережах. Спостерігачі ОПОРИ зазначили, що кандидат не пропускає практично жодного подібного заходу, а на місцях в його присутності зазвичай роздають повітряні кульки з написом "Слуга Народу. Команда Войцеховського". Як мер Золотоноші він також здійснює публічну активність. ОПОРА зазначає, що участь в перегонах представників влади, котрі довільно трактують вимоги законодавства про заборону агітації під час виконання посадових обов'язків, має додаткові ризики з точки зору порушення стандартів", - розповів Захар Колісніченко.

Голова Комітету виборців України Олексій Кошель називає досить поширеною на окрузі "технологію добрих справ".

"По суті, "технологія добрих справ" - це підкуп, який активно використовується декількома кандидатами", - говорить Кошель.

Він звертає увагу на те, що днями на окрузі був з візитом президент Володимир Зеленський, який разом з кандидатом від "слуг" щедро роздавав обіцянки. Зрозуміло, що це була гра на користь Войцеховського. Втім, адмінресурс перед виборами владою застосовується вже не так грубо, як раніше, вважає Кошель.

"Влада винесла уроки з виборів на окрузі Вірастюка, і адмінресурс тепер не такий грубий. Поки ситуація виглядає так, що розрив між кандидатом від влади і Голубом буде невеликим, і тут свою роль може зіграти технологія "двійників". Відкрито кримінальні провадження, але довести в таких випадках щось дуже складно. до речі, двійник Войцеховского вже знявся, а ось Голуба - немає, і це може зіграти велику роль в голосуванні ", - говорить Кошель "Апострофу".

Детальніше читайте в матеріалі порталу "Апостроф": "Бійка за мандати: чим закінчаться довибори до Верховної Ради".