RU  UA  EN

Субота, 27 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

27 квітня

26 квітня

Всі новини

Війни "рать на рать" не буде: генерал розповів, як Росія може атакувати Україну

Росія зосередила біля кордонів України близько 100 тисяч осіб, 1200 танків, 2900 бойових броньованих машин, 28 оперативно-тактичних ракетних комплексів, 1600 одиниць ствольної артилерії, 330 бойових літаків і 240 вертольотів, але не всі вони можуть бути використані для вторгнення в Україну.

Про це заступник командувача Силами спеціальних операцій, ексзаступник секретаря РНБО, генерал-лейтенант Сергій Кривоніс заявив в ефірі програми "Руно" на Апостроф TV.

"У чому помилка багатьох, хто оцінює ситуацію вздовж українського кордону. Варіантів початку загострення активних бойових дій – багато. І не треба міряти кількість людей, це війна не людей, а насамперед техніки: сил ППО, авіації, високоточної зброї, комплексів РЕБ, розвідки", - сказав Кривоніс.

На його думку, один точний снаряд вирішить те, що не може взвод чи рота.

"І росіяни не воюватимуть людськими масами, вони можуть завдавати точкових ударів по критичних об'єктах нашої інфраструктури, що може призвести до паніки, дезорганізації системи управління держави, тому я закликаю не міряти часами "рать на рать", - зазначив заступник командувача Силами спеціальних операцій.

Він наголосив, що міряти треба навченістю. Також важливою є здатність воювати на будь-якому напрямку і перекидати ресурси на ділянки, де є загроза, щоб не виникало ситуації, коли неможливо закрити весь кордон.

"Ми забуваємо, що може використовуватися авіація, у тому числі десанти, удари можуть завдаватися з використанням БПЛА, тому вимірюйте все не в людських ресурсах, а в здатності техніки та систем керування цією технікою", - сказав Кривоніс і додав, що завдання росіян не розпочати відкриту агресію, а впливати як на політичне керівництво України, так і на політичне керівництво НАТО та Сполучених Штатів окремо, щоб досягти тієї мети, яку вони собі поставили.

"Наразі йде військово-політичний шантаж і перевіряється, у кого більш залізні яйця - у росіян, НАТО чи України", - резюмував генерал.

Раніше Сергій Кривоніс заявив, що Україна має правильно використати "прокол" росіян із визнанням перебування військовослужбовців РФ на території ОРДЛО, щоб довести цей факт на міжнародному рівні.