RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Повільні жорна Гааги: як змусити Путіна та Шойгу відповісти за збитий на Донбасі MH17

Оголошення вироку колишньому ватажку бойовиків так званої "ДНР" Ігорю Гіркіну (Стрілкову) і його підручним, обвинуваченим у збитті малайзійського Boeing-777 рейсу MH17, заплановано на другу половину 2022 року, але, як наполягають експерти, обвинуваченими мають стати президент РФ Володимир Путін та міністр оборони Сергій Шойгу.

Про це у коментарі "Апострофу" розповів голова Центру військово-правових досліджень Олександр Мусієнко.

За його словами, Міжнародна слідча група у справі про знищення МН17 продовжить свою роботу за будь-яких умов розвитку ситуації, сподіваючись отримати нову інформацію: "Навіть після оголошення вироку Міжнародна слідча група у справі про знищення МН17, до якої входять кілька держав, продовжить свою роботу. Розрахунок на те, що можуть з'явитися нові факти або хтось погодиться дати свідчення вже організаторам цього злочину, які віддавали накази на відправлення "Буку" на територію нашої країни" .

У вітчизняному МЗС також вважають, що крапку у цій справі ставити передчасно.

Політична діячка Еміне Джеппар вважає, що Росія має понести справедливе покарання не лише у справі MH17, а й за всі злочини, скоєні на території України. Вона наголошує на необхідності продовжувати розслідування.

"Позиція сторони звинувачення (прокуратури Нідерландів - "Апостроф") в черговий раз доводить незворотність покарання за всі злочини, скоєні Росією на нашій території. Кожен злочинець буде знайдений і понесе заслужене покарання. продовжимо цю роботу у тісній співпраці з нашими міжнародними партнерами" , - запевнила вона.

Раніше ми писали, чому Росія вирішила взяти участь у суді у Гаазі у справі про катастрофу MH17.

Більше читайте у статті на "Апострофі": "Справа MH17: коли Гаага добереться до Кремля