RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

1 травня

Всі новини

​Реконструкція радянської імперії: в РНБО пояснили план Путіна щодо України

Президент РФ Володимир Путін має план з відродження радянської імперії, а для цього йому потрібно ліквідувати Україну як незалежну державу.

Про це секретар РНБО Олексій Данілов розповів "Українській правді".

"Який план у Путіна? Він доволі простий, ми про це публічно кажемо – це знищення нас як держави", - заявив політик.

Він нагадав, що Росія окупувала український Крим, після чого захопила частину Донецької, Луганської областей, щоб Україна малу нову проблему і не звертала увагу на півострів.

"Зараз підходить час, коли вони прийняли рішення, що треба українське питання вже вирішувати, - каже Данілов. - Ті Мінські угоди, які були підписані під дулом автомата, не можуть бути застосовані саме в тому вигляді, в якому вони є. Тому що наше суспільство це не сприйме".

За його словами, в Києві чітко розуміють, що з 30 жовтня 2021 року ситуацію нагнітають з усіх боків, а кількість російських військ на кордонах України не є новиною.

"Який план сьогодні у Путіна? Внутрішня дестабілізація в нашій країні… Потім він буде мати можливість скористатися цією дестабілізацією, щоб зробити свою чорну справу", - наголосив Данілов.

"Глобально у Путіна є план з реконструкції радянської імперії, а без участі України жодної імперії не відбудеться, тобто вона може бути, але карликова", - додав секретар РНБО.

Нагадаємо, офіцер Головного командного центру Генерального штабу України, начальник Київського військового ліцею імені Івана Богуна, генерал-майор Ігор "Сумрак" Гордійчук заявив "Апострофу", що Путін боровся за імперію, а без України вона неможлива.