RU  UA  EN

Понеділок, 6 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

6 травня

5 травня

Всі новини

Ситуація на кордоні і не лише: Зеленський поговорив із італійським прем'єром

У вівторок, 15 лютого, президент України Володимир Зеленський провів телефонну розмову з прем'єр-міністром Італії Маріо Драґі.

Про це повідомляє офіційне інтернет-представництво президента України.

Українська та італійська сторони обговорили ситуацію в регіоні, розвиток мирного процесу та активізацію роботи всіх наявних переговорних форматів, у тому числі Нормандського.

"Україна виступає за політико-дипломатичне врегулювання конфлікту. Покладаємося на підтримку Італією підходів України щодо мирного врегулювання в межах ЄС, НАТО та ОБСЄ", - наголосив президент.

Він також наголосив на важливості подальшої координації міжнародних зусиль з метою деескалації. Не обійшли увагою й подальшу практичну взаємодію, а саме підвищення оборонної та фінансової стійкості України на тлі поточних викликів. Співрозмовники обговорювали актуальні питання двосторонньої співпраці.

"Для нас важлива допомога Італії у зміцненні оборонних спроможностей нашої держави", - сказав Володимир Зеленський.

На сайті пишуть, що глава держави подякував очільнику уряду Італії за особисті дипломатичні зусилля задля мирного врегулювання безпекової кризи навколо України та запросив прем'єр-міністра відвідати Україну з візитом у будь-який час.

Раніше "Апостроф" інформував про те, що в Зеленського відреагували на рішення Держдуми РФ щодо ДНР-ЛНР.