RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Протистояння США та Росії: що отримала та втратила Україна

Уже довгий час західні ЗМІ нагнітають паніку навколо теми можливого повномасштабного вторгнення російських військ в Україну. Днями навіть називалося декілька дат, коли це станеться. Однією з них було 16 лютого. Ніхто так і не напав через те, що, швидше за все, навіть не планував. Проте вся ця масова істерія до певних наслідків для України. З негативними все приблизно зрозуміло, але чи є у цьому хоч якась вигода для України?

Про це відомий політолог, заступник голови Агентства моделювання ситуацій Олексій Голобуцький розповів в інтерв'ю газеті Realist.online.

"Чи не головний плюс - це те, що про нас говорять буквально 24/7 і тепер увесь світ уже точно знає, де знаходиться Україна і що у нас йде війна з Російською Федерацією. До речі, всі ці інформаційні спецоперації, які проводять іноземні розвідки Також мета переконати населення своїх країн у тому, що коли ми даємо гроші в "якусь Україну" — це зменшує загрозу для Європи як такої. Це, безумовно, плюс. Як і те, що нам надали величезну кількість озброєння. Але проблема полягає в тому, що поряд із цим ми ще більше втратили свою суб'єктність. Якщо ми не готові воювати і протистояти Росії, то, звичайно, частину своєї суб'єктності ми віддаємо іншим країнам, які мають свої державні інтереси", - заявив Голубуцький.

Раніше ми також повідомляли про те, що генерал-лейтенант української армії, екс-заступник голови Генштабу Збройних сил України Ігор Романенко оцінив ймовірність повномасштабної війни з Російською Федерацією .