RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

Всі новини

Чи є загроза вторгнення Росії в Україну? Байден та Шольц обговорили ситуацію

Канцлер Німеччини Олаф Шольц та президент США Джо Байден провели телефонну розмову. Вони обговорили візити Шольца до Києва та Москви та загрозу вторгнення Росії в Україну.

Напруженість спадає? Вся інформація про можливу атаку військ РФ на Україну

Як пише Sueddeutsche Zeitung, сторони закликали до виконання мінських угод та поклали відповідальність за напруженість на Москву.

"Важливо розпочати конструктивний діалог з питань європейської безпеки, виконувати мінські угоди та за підтримки Німеччини та Франції домогтися прогресу у нормандському форматі. Ключ до цього лежить у Москві", - йдеться у заяві.

При цьому наголошується, що ризик подальшої воєнної агресії РФ проти України зберігається, а значного відведення російських військ на даний момент не спостерігається. У разі подальшого порушення суверенітету України, на Росію чекатимуть "вкрай серйозні наслідки", йдеться в заяві.

Своєю чергою, прес-служба Білого дому повідомила, що Байден і Шольц підтвердили свою відданість суверенітету та територіальній цілісності України та наголосили на важливості продовження трансатлантичної координації дипломатії та заходів стримування, а також посилення східного флангу НАТО у разі подальшого вторгнення Росії в Україну.

Важливо враховувати, що західні ЗМІ схильні до нагнітання ситуації і "анонсували" вже дві дати можливого нападу Росії на Україну, але нічого подібного не сталося.

"Апостроф" публікував головні тези брифінгу Володимира Зеленського та Олафа Шольца після їх переговорів у Києві.