RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

Провокація РФ у Білорусі: у Зеленського пояснили, що відбувається на кордоні та на лінії фронту

Російські військові влаштували провокацію на білоруському кордоні й обстріляли селище Копані, але це не призведе до вторгнення військ Республіки в Україну.

Про це радник глави Офісу президента Олексій Арестович розповів в ефірі UA РАЗОМ.

За його словами, провокацію було приурочено до візиту Олександра Лукашенка доо Москви, але білоруси заявили, що не було жодного удару по їхній території, що відображає реальний стан справ.

За даними України, зараз білоруська армія не готова до вторгнення до нашої країни і просто саботує це, офіцери й солдати принципово заявляють, що не хочуть цього робити.

Арестович розповів, що білоруська армія – це 47 тис. осіб, із них реально боєздатних 17 тис. Найбільш боєздатна – Вітебська десантно-штурмова бригада.

Радник ОП також розповів, що другий день поспіль противник активізується лише на окремих ділянках фронту. Під Києвом після вчорашнього розгрому 6-го танкового полку російська армія відступає.

Є проблеми в районі Ізюма (місто розділене, вуличні бої), були спроби просування у бік Кривого Рогу та Нікополя (спроби були відкинуті). Головна больова точка – Маріуполь, з якого росіяни робить Алеппо.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що російські окупанти на 16-й день втратили вбитими понад 12 тисяч людей, у полоні ще 3 тисячі.