RU  UA  EN

Середа, 26 червня
  • НБУ:USD 40.30
  • НБУ:EUR 43.10
НБУ:USD  40.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

26 червня

25 червня

Всі новини

Рашистів б'ють в Ізюмі та відтіснили від Харкова: оперативне зведення Генштабу

У Генеральному Штабі Збройних Сил України відзвітували про ситуацію на фронтах станом на 18.00 16 травня. Серед успіхів - українські захисники відтіснили російських окупантів від Харкова.

Про це йдеться у вечірньому зведенні Генштабу, опублікованому у Facebook.

Там нагадали, що український народ вже вісімдесят другу добу героїчно протистоїть воєнному вторгненню Росії. Ворог надалі проводить наступальні дії у Східній операційній зоні. Ключові зусилля зосереджено на Донецькому напрямку. На Слобожанському - стримує наступ Сил оборони на північ від Харкова та прагне запобігти їх виходу на держкордон. Також противник проводить підготовку до наступальних дій силами підрозділів, зосереджених поблизу міста Ізюм Харківської області.
Авіація противника зосереджена на ураженні об’єктів у Східній операційній зоні та промислових об’єктах всередині країни.

Волинський, Поліський та Сіверський напрямки

На цьому напрямку ситуація без суттєвих змін.

Слобожанський напрямок

Противник посилює угруповання військ підрозділами спецпризначення та протиповітряної оборони.

Харківський напрямок

Ключові зусилля росіяни зосередили на утриманні займаних позицій та недопущенні просування військ ЗСУ, намагалися вести бойові дії в напрямку населеного пункту Тернова, проте безуспішно.

Слов’янський напрямок

Противник, силами підрозділів зі складу 20 загальновійськової армії, здійснює доукомплектування та поповнення втрат, намагається відновити наступ. У результаті вогневого ураження Силами оборони ворожих складів у місті Ізюм - знищено значний запас боєприпасів.

Донецький напрямок

Ворог здійснював вогневе ураження підрозділів військ ЗСУ із мінометів, ствольної артилерії, реактивних систем залпового вогню та авіації.

Лиманський напрямок

Противник вів наступальні дії в районі н. п. Шандриголове. У напрямку н. п. Лиман, за результатами бойових дій, успіху не мав, надалі посилює угрупування своїх військ.

Сєвєродонецький напрямок

Ворог вів бої в районі населеного пункту Борівське, там зазнав втрат.

Авдіївський напрямок

Окупанти діяли в напрямку н. п. Суха Балка. Здійснили обстріли окремих позицій Сил оборони касетними боєприпасами.

Бахмутський напрямок

Росіяни ведуть бойові дії в районах н. п. Тошківка і Пилипчатине. В районі Гірського окупанти зазнали втрат та відступили.

Курахівський напрямок

Противник наступав в районі Марʼїнки та Новомихайлівки, проте безуспішно.

Маріуполь

У Маріуполі основні зусилля російські окупанти зосереджують на блокуванні та ураженні підрозділів ЗСУ в районі заводу “Азовсталь”. Продовжують масовані артилерійські та авіаційні удари.

Новопавлівський та Запорізький напрямки

Активних бойових дій не було. Противник здійснював вогневе ураження цивільної інфраструктури в районах н. п. Времівка, Новосілка, Мала Токмачка та Новоандріївка. Завдав авіаудару по н. п. Малинівка. Вживає заходів щодо логістичного забезпечення військ.

Південнобузький напрямок

Росіяни активних бойових дій не проводили, здійснювали обстріли цивільної інфраструктури із ствольної артилерії та мінометів у районах н. п. Олександрівка, Шевченкове і Нововоронцовка. Сили оборони ЗСУ здійснили вогневе ураження польового складу боєприпасів противника в районі н. п. Давидів Брід.

Територія Придністровського регіону Республіки Молдова

Ситуація залишається без суттєвих змін. Проте особовий склад підрозділів оперативної групи військ РФ продовжує перебувати у підвищеному ступені бойової готовності. У регіоні не виключають проведення провокацій з боку росіян.

Акваторії Чорного та Азовського морів

Кораблі чорноморського флоту РФ в акваторіях Чорного та Азовського морів продовжують виконувати завдання з ізоляції району ведення бойових дій, проводять розвідку та вогневу підтримку на приморському напрямку.

Як повідомлялося, бої в Україні йдуть на чотирьох напрямках, про що свідчить карта боїв від британської розвідки.