RU  UA  EN

Неділя, 28 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 квітня

Всі новини

Росіянам краще замовкнути: в Німеччині лауреату Нобелевки влаштували повітряну тривогу. Відео

Головний редактор російської "Новой газеты. Европа", лауреат Нобелівської премії миру Дмітрій Муратов як правозахисник виступив на медіафорумі GMF у німецькому Бонні, закликавши допомагати росіянам, які втекли країну, але його виступ переривали записом повітряної тривоги, яка практично щоденно лунає в українських містах та селах.

Український журналіст, аналітик Lviv Media Forum Отар Довженко пояснив, чому зазначена акція під час виступу росіянина, який начебто "проти Путіна", була правильною і вдалою.

Читайте: Інших і бути не може: топ – 20 популярних імен "хороших росіян" в Україні

Він зазначив, що росіянам слід вже замовкнути та помовчати, поки їхні одноплемінники намагаються знищити Україну.

"У росіян було так багато можливостей висловитись в останні роки, і їхні балачки не зробили нічого, аби запобігти геноцидній війні їхньої держави проти України. У Муратова як лауреата Нобелівської премії миру було особливо багато таких нагод, до речі", - нагадав журналіст.

І російська опозиція, і російські так звані ліберальні медіа цілковито втратили все, що могли і мали зробити, щоб зупинити цю війну й вони не можуть зробити нічого, щоб допомогти зараз.

Так звані ліберальні росіяни сповна користаються ілюзіями й необізнаністю цивілізованих людей Європи і Північної Америки, які знають про Росію лише водку, Путіна і Достоєвського, підкреслив Отар Довженко, додавши, що Муратов і йому подібні просто проголошують, що вони "проти Путіна", а цивілізований світ вірить їм на слово, бо йому дуже кортить бачити "кращу Росію".

"Звісно, ми не заперечуємо їхнє право на вираження своїх думок, тим більше раз вони кажуть, що виступають проти Путіна. Але буде справедливо, якщо під час їхніх виступів лунатиме повітряна тривога. Вважаймо це символічним сигналом, який привертає увагу світу до того, чим насправді є Росія", - резюмував він.

Нагадаємо, раніше ми писали, як в Україні виник скандал навколо публіциста Алєксандра Нєвзорова.

  • Вас може зацікавити:

Вони на боці зла: Анатолій Анатоліч закликав не вірити "ліберальним" російським журналістам

Виття на болотах: чи опуститься для росіян "залізна завіса"

Фінансують війну: український журналіст розповів, як на нього напали російські ліберали