RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

Всі новини

В Україну з неоголошеним візитом прибула глава МЗС Німеччини: фото

У понеділок, 11 вересня, до Києва прибула очільниця МЗС Німеччини Анналена Бербок – це вже четвертий її візит в Україну після повномасштабного російського вторгнення.

Про це повідомляє DW.

Зазначається, що про прибуття Бербок до столиці України попередньо не повідомлялося.

Під час візиту очільниця МЗС Німеччини пообіцяла надавати Києву економічну, військову і гуманітарну підтримку у боротьбі проти російських загарбників.

"Україна з величезною мужністю і рішучістю захищає свободу у тому числі й усіх нас. Як Україна стоїть за нас – так вона може розраховувати на нашу допомогу.".- заявила Бербок після прибуття до Києва.

За її словами, наразі в ЄС активно обговорюють рішення про початок переговорів щодо вступу України до ЄС.

Читайте також: Перша партія вже на місці: три країни Європи направили 10 танків Leopard в Україну

"Результати судової реформи (в Україні. - ред .) та законодавства щодо ЗМІ вже видно. Попереду ще імплементація антиолігархічного закону та боротьба з корупцією", - наголосила німецька міністерка.

Вона також відмітила, що уже починається підготовка до зими в Україні через що у Берліні мають намір ще сильніше зв'язати європейську енергетичну систему з українською з метою забезпечення постачання енергії в цей період.

"Незалежно від пори року, ми не припиняємо підтримувати Україну в її захисті від російської агресії: економічно, військово, гуманітарно", - сказала Бербок.

Міністерка також згадала про жахливий терор Путіна проти України, який проявляється у знищенні української інфраструктури та вбивствах людей, а також примусову депортацію українських дітей до РФ з окупованих територій.

"Ми підтримуємо організацію, українську владу та неурядові організації, які працюють над тим, щоб повернути викрадених дітей додому. І щоб ці злочини було розкрито. Обвинувачений акт у Міжнародному кримінальному суді також є місцем у цій справі", - наголосила Бербок.

Раніше ми писали, чим відрізняються танки Leopard 1 і Leopard 2, які отримають ЗСУ.

  • Вас може зацікавити:

Хто заплатив - невідомо: в Україну поїхали ще 50 танків Leopard 1

У танків "Leopard 1" є недолік: ізраїльський офіцер вказав на важливий для ЗСУ нюанс

Захист гірший, ніж у Т-62: як можна швидко модернізувати танки Leopard 1