"До вас є питання": Зеленський в Естонії звернувся до чоловіків, що втекли з України, відео

Президент України Володимир Зеленський висловився про чоловіків мобілізаційного віку, які втекли або хочуть втекти з України та заявив, що до них "є питання".

Про це Володимир Зеленський сказав під час візиту до Естонії.

Читайте також: Нові правила мобілізації: в Раді зробили заяву

"Є закон. Але звичайне людське правило. На одного військового іде 6-8 платників податків, і якщо ви в Україні і не на фронті, а ви працюєте і сплачуєте податки, то ви так само бороните державу і це дуже потрібно. Але якщо ви за кордоном і мобілізаційного віку, і ви і не на фронті, і не сплачуєте податки і виїжджали поза законом - то є питання”, - сказав Зеленський.

Нагадаємо, що уряд Естонії заявляв, що не випроваджуватиме чоловіків в Україну.

"Ми обговорювали це питання з послом України, і Україна нас про це не просила. В Україні немає законних підстав запитувати нас про видачу вказаних громадян, як і у нас немає підстав їх видавати", - сказав керівник Департаменту прикордонної та міграційної політики МВС Естонії Янек Мягі.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що в альтернативному законопроекті про мобілізацію, який зробив нардеп від партії "Європейська солідарність" Олексій Гончаренко, пропонується заборонити мобілізувати людей з інвалідністю будь-якої групи.

  • Вас також може зацікавити:

Не лише питання солдатів: Зеленський висловився про мобілізацію в Україні

Чи можна мобілізувати чоловіків, які виїхали за кордон: детальне пояснення

Законопроєкт допрацюють: в Раді розповіли, коли голосуватимуть за зміни правил мобілізації