Україна не Ізраїль? Кемерон здивував скандальною заявою щодо збиття ракет

Міністр закордонних справ Великої Британії Девід Камерон заявив, що ВПС Об'єднаного королівства не допомагають збивати ракети і дрони над Україною, як над Ізраїлем, щоб уникнути ескалації в Європі.

Про це він розповів в ефірі каналу LBC.

Читайте також: Напад на Ізраїль: чому Путін аплодує Вашингтону

"Якщо ви хочете уникнути відкритої ескалації у вигляді ширшої європейської війни, я думаю, одна річ, якої слід уникати - прямий контакт військ НАТО з військами Росії. Це була б небезпека ескалації", - заявив він.

Дипломат висловився за фінансову, дипломатичну та військову підтримку України союзниками, водночас повторив, що пряме зіткнення сил Альянсу з російськими "було б небезпечною ескалацією". Камерон уточнив, що в контексті підтримки Ізраїлю Велика Британія допомагає США в рамках Op Shader - це кодова назва участі Великої Британії у війні проти "ІДІЛ" - "вони використовують наші літаки, якщо можуть, для збиття ракет та дронів". Водночас, він зазначив, що Україна потребує насамперед наземних систем протиповітряної оборони.

"Україна зараз потребує не західних літаків у своєму небі - чого вони відчаю потребують і що ми повинні надати - це більше систем ППО. Зокрема, їм потрібні Patriot. У Британії їх немає, вони є в інших західних країнах і в американців" - сказав Кемерон.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що президент США Джо Байден переконав прем'єр-міністра Ізраїлю Беньяміна Нетаньягу не відповідати ударом на удар по Ірану.

  • Вас також може зацікавити:

А так можна було? Нардеп рознесла позицію союзників України після іранської атаки на Ізраїль

В Ірані заявили, що задоволені "помстою" Ізраїлю, Єрусалим обіцяє "безпрецедентну" відповідь

Іран під час атаки на Ізраїль застосував тактику Росії - звіт ISW