RU  UA  EN

Неділя, 29 вересня
  • НБУ:USD 40.85
  • НБУ:EUR 45.40
НБУ:USD  40.85
Політика

Новини

28 вересня

Всі новини

Угорщина готує ніж в спину Україні під час головування в Раді ЄС

Угорщина, яка розпочне головування у Раді ЄС з 1 липня, не включила допомогу Україні до числа своїх пріоритетів. У сфері розширення ЄС також віддає перевагу Західним Балканам: зокрема, Угорщина повідомила, що другої міжурядової конференції з Україною та Молдовою 2024 року не планується.

Про це пише DW.

Читайте також: Рютте запропонував Орбану "угоду", щоб отримати пост генсека НАТО: без України не обійшлося

Представник Угорщини при ЄС Балінт Одор на запитання про те, якої лінії слід очікувати щодо Росії, яка веде агресивну війну проти України, а також у сфері допомоги Києву, він відповів, що Будапешт "уважно стежитиме за розвитком подій і включатиме до порядку денного всі необхідні аспекти в міру необхідності".

Серед перерахованих пріоритетів Угорщини словосполучення "підтримка України" не прозвучало, водночас було названо такі сфери, як конкурентоспроможність Євросоюзу, економічні відносини з третіми країнами, полегшення адміністративного тягаря, оборонна політика, співпраця у сфері закупівель озброєнь.

Своїм слоганом головування в Раді ЄС Будапешт вибрав фразу "Повернемо Європі колишню велич" або "Зробимо Європу знову великою" за аналогією зі слоганом передвиборної кампанії експрезидента США Дональда Трампа.

Раніше ми також розповідали, чого Україні очікувати від саміту НАТО у Вашингтоні.

  • Вас також може зацікавити:

Цей день настав: в ЄС закликали позбавити Угорщину права голосу

Україна все ближче до ЄС: чи знайде Київ ключ до "угорського замку"

"Росія на нас не нападала": в Угорщині видали цинічну заяву щодо мирного саміту України