RU  UA  EN

Середа, 18 вересня
  • НБУ:USD 41.10
  • НБУ:EUR 45.55
НБУ:USD  41.10
Політика

Новини

18 вересня

Всі новини

У ЄС прокоментували відмову Монголії арештувати Путіна

У Європейському Союзі заявили, що взяли до уваги візит російського диктатора Володимира Путіна до Монголії 3 вересня, попри виданий проти нього ордер на арешт Міжнародного кримінального суду (МКС).

Про це йдеться в заяві речника зовнішньополітичної служби Євросоюзу Петера Стано.

Також там висловили жаль, що влада Монголії проігнорувала вимогу щодо його арешту.

"ЄС шкодує, що Монголія, держава-учасниця Римського статуту МКС, не виконала своїх зобов’язань за статутом щодо виконання ордера на арешт", - йдеться у повідомленні.

Він нагадав, що Путін перебуває під ордером на арешт МКС за міжнародні злочини, зокрема ймовірні злочини протиправної депортації та переміщення дітей з тимчасово окупованих територій України під час загарбницької війни проти України.

Окрім того, у ЄС висловили рішучу підтримку зусиллям із забезпечення повної відповідальності за військові злочини та інші найсерйозніші злочини у зв’язку з агресивною війною РФ проти України. З огляду на це, Євросоюз підтримує розслідування прокурора МКС в Україні та закликає всі держави-учасниці до співпраці.

"ЄС знову заявляє про свою непохитну підтримку МКС та незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів", - наголосив у заяві Стано.

Нагадаємо, з 2 вересня російський диктатор Володимир Путін перебував з офіційним візитом у Монголії.

В уряді країни пояснили, що Монголія опинилася в енергетичній залежності, що заважає одягнути наручники на Путіна за ордером МКС.