RU  UA  EN

Четвер, 17 жовтня
  • НБУ:USD 40.90
  • НБУ:EUR 44.50
НБУ:USD  40.90
Політика

Новини

17 жовтня

Всі новини

Радник Зеленського назвав наступний бажаний об’єкт для санкцій проти РФ

Україна запропонує внести до нового санкційного пакета Європейського союзу (ЄС) проти РФ корпорацію з атомної енергії "Росатом".

Про це в інтерв'ю "Апострофу" розповів радник-уповноважений президента України з питань санкційної політики Владислав Власюк.

Він зазначив, що черговий пакет обмежувальних заходів проти країни-агресора можуть ухвалити наступного року.

"Європейський санкційний пакет буде наступного року, не цього року точно. Ми хочемо, щоб в ньому були секторальні санкції, щоб в ньому був "Росатом", - повідомив він.

Також передадуть список індивідуальних санкцій щодо осіб, причетних до руху коштів, військово-промислового комплексу та пропаганди.

"Але важливіше, щоб до того, тобто цього року, отримати деякі індивідуальні санкції. Ми запропонували конкретний список людей і компаній, які ми вважаємо дотичними до руху коштів, до ВПК, пропаганди. Тобто певні категорії осіб, яких ми запропонували, вважаємо, можна такими невеличкими міні-пакетами рухати вперед, незважаючи на опір однієї країни", - зазначив він.

Раніше в Центрі глобалістики зазначали, що Захід мусить змінити підхід до санкцій щодо компанії "Росатом" і розглядати її, як виробника ядерної зброї, якою Росія шантажує світ.

Нагадаємо, російський диктатор Володимир Путін виступив із пропозицією оновити умови застосування Росією ядерної зброї після прохання України країн Заходу надати дозвіл бити західною зброєю по території РФ.