RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Шукають зручного спаринг-партнера: експерт розповів, як Порошенко буде готуватися до виборів

Експерт МЦПД Ігор Петренко вважає, що команда президента України Петра Порошенка впевнена в його виході до другого туру виборів-2018 і займається пошуками зручного "спаринг-партнера" для нього.

Про це він написав у колонці на "Апострофі".

"На Банковій впевнені в однозначному виході Порошенко до другого туру президентських виборів і головним своїм завданням вважають пошук зручного спаринг-партнера для перемоги. Для кожного конкурента вже підготовлені кандидати і партії-спойлери, які будуть відтягувати їх голоси", - написав він.

Цих кандидатів будуть використовувати, зазначає Петренко, для розмивання голосів опозиціонерів.

"У 2018 році президент і його команда будуть активно займатися підготовкою до чергових президентських виборів, використовуючи тактику "розділяй і володарюй", яка передбачає активне використання кандидатів-спойлерів для розмивання електорату конкурентів і допомогу "зручним кандидатам" для другого туру", - написав він .

На Банковій також прогнозують, зазначає Петренко, що перемога на президентських виборах приведе до успіху і на виборах парламентських.

"Оточення Порошенко впевнене у безальтернативності підтримки на Заході саме чинного президента, оскільки він є зрозумілим і зручним для них. Також на Банковій не вірять в об'єднання опозиції. Крім того, команда президента вірить, що зараз в Україні неможливий олігархічний переворот, який міг би створити потужного конкурента Порошенко на майбутніх виборах", - продовжив експерт.

Детальніше про підготовку команди президента до виборів читайте в колонці Ігоря Петренка для "Апострофа" Порошенку загрожує поява несподіваного суперника, а олігархи в Україні розділилися на два табори.