RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

Нові тарифи стали ще одним податком для українців -Тимошенко

Необґрунтовані тарифи на комунальні послуги - це вбивчий податок для українців.

Про це сьогодні у Львові заявила лідер "Батьківщини" Юлія Тимошенко на зустрічі з підприємцями області.

За її словами, в нашій країні є монопольні поставки газу, електроенергії, тепла, тому люди не можуть ухилитися від споживання ресурсів і змушені під виглядом тарифів платити непосильні податки.

"Тарифи на газ, електроенергію, тепло і воду - це ще один потужний податок на всіх людей. І вони не можуть від цього ухилитися. Завтра вам ще в 2 рази підвищать - ви нікуди дітися не зможете", - констатувала Тимошенко.

Вона звернула увагу, що державні і напівдержавні монополії використовують своє становище для експлуатування українців.

"Сьогодні система тарифів є інструментом отримання надприбутків для дуже вузького кола людей, які дійсно мають доступ до встановлення тарифів. Всі, хто встиг узурпувати, забрати без правил і законів наші газові родовища, тепер на цьому заробляють надприбутки", - пояснила лідер "Батьківщини" .

На думку Юлії Тимошенко, завищені тарифи знекровлюють українські сім'ї і вбивають внутрішній ринок.

Голова партії також закликала не вірити аргументам, що ціна на газ встановлюється ринкова: "А чи є хоч одна країна, де ринкова ціна встановлюється постановою уряду? Це не ринок. Це тотальний терор проти українців."

Юлія Тимошенко запевнила, що її команда після приходу до влади публічно оприлюднить розрахунок ціни на енергоносії і щонайменше вдвічі знизить ціну на газ для населення.

"Ми розрахуємо кожну копійку. Закладемо 30% рентабельності для розвитку української газодобувної галузі і поставимо окупається для галузі і посильний для людей тариф. Газ буде 90 доларів за тисячу кубічних метрів, а не 300, як це сьогодні", - підкреслила лідер "Батьківщини" .