RU  UA  EN

Субота, 4 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

4 травня

3 травня

Всі новини

Один з лідерів Майдану розкритикував поради виборцям від колишнього віце-прем'єра

Голова громадської організації "ЦентраUA", колишній віце-прем’єр України з питань європейської інтеграції Олег Рибачук заявив, що він за будь-яких умов не проголосує за Петра Порошенко та Юлію Тимошенко. А найкращий другий тур, на думку Рибачука, це варіант, коли будуть змагатись Анатолій Гриценко та Володимир Зеленський.

Про це він написав у своїй колонці на сайті "НВ".

Публічну агітацію Рибачука доволі різко прокоментував лідер Громадянського руху "Спільна справа" Олександр Данилюк. Керівник Центру оборонних реформ та екс-радник міністра оборони України, нагадав, що саме Рибачук свого часу намагався переконати, громадськість, що за усуненням Януковича від влади "стоять російські спецслужби". Захищаючи, Віктора Федоровича, Рибачук стверджував, що "у Москві розробляється сценарій, за яким Віктора Януковича мають прибрати з влади радикально налаштовані, озброєні люди".

Олександр Данилюк

Данилюк також надав посилання на власну заяву Олега Рибачука для видання Obozrevatel, де той дослівно стверджував "що причина бажання Москви позбутися Януковича в тому, що він не виправдав надій Кремля і не є "поводирем Україні у сферу російських інтересів". За словами Рибачука, згідно з московським сценарієм, після того, як ситуація в України дестабілізується, до влади прийдуть "нові обличчя, більш ліберальні, але повністю контрольовані Москвою".

Раніше учасники Євромайдану стверджували, що під час протестів Олег Рибачук був агентом-провокатором, працював на Сергія Льовочкіна та безпосередньо причетний до розгону студентів.

Олег Рибачук

Нагадаємо, інформацію про співпрацю Рибачука з Головою Адміністрації Януковича Сергієм Льовочкіним в своїй статті для International Policy Digest озвучував старший аналітик Пентагону командор Джеймс Дюрсо.