RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Що робити, якщо на ділянці вас немає в списку виборців: важлива порада

Якщо на президентських виборах особа, яка прийшла на дільницю, не виявила своє прізвище в списках, то її чекає серйозне розчарування.

Згідно із законодавством, проголосувати на цих виборах такий виборець вже не зможе, однак у нього є шанс зробити це на наступних.

"Якщо в день голосування людина не знайшла себе в списку виборців, то вона вже не зможе відновитися. Саме тому звучало багато рекомендацій перевірити заздалегідь наявність своїх даних в Державному реєстрі виборців", - розповідає "Апострофу" глава Комітету виборців України (КВУ) Олексій Кошель.

Якщо ж людина заздалегідь самостійно перевірила правильність інформації, або ж виборець отримав документ про внесення себе до реєстру, то навряд чи інформація зникне 31 березня.

"Але якщо таке сталося, виборцю перед другим туром потрібно прийти до відділення Держреєстру і переконатися у присутності себе в списку", - говорить Кошель.

Досить часто трапляються технічні помилки в ініціалах виборця. Тоді комісія ухвалює рішення на підставі місця реєстрації допустити громадянина до голосування.

Детальніше про правила поведінки на виборах читайте в матеріалі "Апострофа": Вибори президента-2019: як голосувати і що не можна робити в кабінці.