RU  UA  EN

Четвер, 28 березня
  • НБУ:USD 39.80
  • НБУ:EUR 40.00
НБУ:USD  39.80
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

28 березня

Всі новини

У ЦВК оцінили можливість проведення "стадіонних" дебатів Порошенка з Зеленським

Дебати на НСК "Олімпійський" між кандидатами в президенти Володимиром Зеленським і Петром Порошенком можуть бути формою передвиборної агітації, а не теледебатами, які встановлені законом.

Так вважає заступник голови Центральної виборчої комісії Євген Радченко, який висловився про дебати в коментарі "Укрінформу".

"Те, про які дебати йдеться в постанові ЦВК, - це стаття 62 Закону ("Про вибори Президента України"). Дебати, про які зараз говорять два кандидата, це трошки не та стаття закону, тобто мова йде зараз про дебати, які регулюються як форма передвиборної агітації", - сказав він.

За його словами, такі дебати повинні оплачувати виборчі фонди кандидатів, у той час як офіційні теледебати оплачуються з державного бюджету.

“Я не знаю, про що говорять кандидати, питайте у них, але, можливо, обидва кандидати погано читали закон. Є передвиборні теледебати, 62-а стаття закону і постанова ЦВК стосується саме цього. Коли один кандидат іншого викликає на дебати, то очевидно, що йдеться про частину 1 п. 3 статті 58 Закону. Ось різниця", - сказав він.

Раніше "Апостроф" повідомляв, що нинішній президент і кандидат на виборах Петро Порошенко звернувся до Володимира Зеленського і відповів йому на виклик на дебати на стадіоні НСК "Олімпійський".