RU  UA  EN

Субота, 20 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

20 квітня

19 квітня

Всі новини

Радник Авакова розповів, чого очікувати після виборів у разі обрання президентом Зеленського

Очікувати швидких призначень або реформ в разі обрання президентом Володимира Зеленського, до виборів у Верховну Раду не варто - у майбутнього президента немає підтримки в парламенті, а його команда ще в процесі формування.

Такою думкою в інтерв'ю для Politeka поділився народний депутат від фракції Народний фронт, радник міністра МВС Арсена Авакова Антон Геращенко.

"Як тільки побачили, що Зеленський перемагає, то звичайно навколо самого рейтингового кандидата в президенти накопичилася величезна кількість людей, які, м'яко кажучи, не відповідають високим моральним принципам. Це вже завдання команди кандидата - дати оцінку тим чи іншим особистостям ... Будуть і помилки з призначеннями, звичайно, він буде когось призначати і стане відомо, що у цієї людини купа скелетів в шафі. Не буває політиків, які не помиляються", - зазначив депутат.

Геращенко зазначив, що в разі обрання Володимира Зеленського, він зможе заступити на пост лише влітку, після закінчення терміну президентства Петра Порошенка. Однак і це не головна проблема, адже з високою ймовірністю, на думку депутата, робота Верховної Ради буде практично заморожена - попереду канікули, а потім політсили увійдуть у фазу передвиборчої боротьби.

"Якщо Володимир Зеленський стане президентом, то інавгурація пройде тільки 6 червня. Мають закінчитися рівно 5 років терміну повноважень Петра Порошенка. Роботи парламенту залишиться на місяць, а потім Рада йде на канікули. А вересень-жовтень - це вже виборча кампанія. Сказати, що президент Зеленський багато встигне зробити до нових виборів - в Раду, я б не став. Я б не став очікувати, що в перші кілька днів Зеленський дістане чарівну паличку і країна почне змінюватися", - додав він.

Як повідомляв "Апостроф", 3 квітня Центрвиборчком завершив підрахунок голосів за підсумками першого туру виборів. Згідно з офіційними даними, голоси розподілилися таким чином: Володимир Зеленський - 30,24%, Петро Порошенко - 15,95%, Юлія Тимошенко - 13,39% і т.д. Таким чином, підтримка чинного президента впала нижче "психологічної позначки", а кандидат Зеленський отримав над ним дворазову перевагу.