RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

Всі новини

Як Кремль може "зламати" вибори в Україні: на Заході озвучили "важелі впливу"

Стало відомо, на які хитрощі може піти Кремль, щоб розгорнути результат позачергових парламентських виборів в Україні у вигідне русло.

Їх озвучив відомий британський журналіст Едвард Лукас.

"Зараз існує дуже багато способів втрутитися у вибори. Можна вдаватися до підкупу, залякування, хакерських атак і "зливів" інформації, напряму втручатися у підрахунок голосів. Я не думаю, що Росія відмовиться від використання усіх цих технік. Під час президентських і парламентських виборів у США Кремль показав, що може широко використовувати хакерські атаки і "зливи" інформації. Ці ж техніки і підкуп використовували під час референдуму з приводу Brexit. У країнах Європи ми можемо бачити економічний вплив кремлівських олігархів, - розповів він.

Крім того, за його словами, найкраще, що може зробити Кремль, щоб перешкодити своїм прихильникам пройти в український парламент - це напасти на Україну.

"Якщо це станеться, свідоме населення консолідується. Можна сказати, що найбільшим прихильником української незалежності фактично є містер Путін. І це дуже важливо, що в Україні – вільні вибори. Те, що люди вірять у дурниці, роблять дурниці - це ціна демократії. Але Україна все рівно буде сильніша від Росії, де довгий час править містер Путін", - відзначив журналіст.

Лукас також озвучив неприємний прогноз для Донбасу напередодні виборів до Верховної Ради.

"Перед парламентськими виборами можливо військове загострення біля Маріуполя, збільшення військової присутності в Криму, атаки на об'єкти інфраструктури", - додав він.

Детальніше про арсенал методів Кремля для втручання у вибори до Верховної Ради, читайте в матеріалі "Апострофа": Україні пора усвідомити, що вона повинна допомогти собі сама - Едвард Лукас.