RU  UA  EN

Пʼятниця, 29 березня
  • НБУ:USD 38.90
  • НБУ:EUR 42.05
НБУ:USD  38.90
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

29 березня

28 березня

Всі новини

Голос не проходить в Раду: поліція знайшла "кривдника" Вакарчука в партії Порошенка

Депутат сільради з Львівської області займався масовою смс-розсилкою повідомлень про те, що партія "Голос" нібито не проходить до Верховної Ради на дострокових виборах.

Про це повідомили в департаменті комунікації Нацполіціі України.

"У рамках досудового розслідування працівники кіберполіції встановили, що фактично особа, яка використовує смс-розсилку з альфа-іменем "Peremoga", є одним із депутатів сільрад Львівської області. У вигляді фізичної особи-підприємця він оформив смс-розсилку з одним із операторів мобільного зв’язку, в кількості від 5 до 25 тисяч упродовж місяця", - повідомив Демедюк.

За даними поліції, у повідомленнях зазначалося, що партія "Голос" не проходить відсотковий бар’єр, відтак людей провокували не голосувати за вказану партію.

Очільник кіберполіції додав, що окрім контрагітації відносно опонентів, порушник використовував смс-розсилку задля агітації за політичну партію "Європейська солідарність".

"Також було встановлено, що абонентська база отримувачів цих смс-повідомлень була сформована ще під час президентських виборів 2019 року однією з політичних партій, яка домінувала на Львівщині", – розповів Демидюк.

Поліція повідомляє, що відкрила кримінальне провадження за ст. 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії з референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу. Слідчі дії тривають.

Детальніше про вибори в парламент читайте в матеріалі "Апострофа": "Санта Барбара" на виборах до Верховної Ради: як "темні конячки" борються з "кульгавим качками".