RU  UA  EN

Четвер, 25 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

25 квітня

Всі новини

РосЗМІ пригадали особливі відносини між Порошенком і звільненим послом Путіна

Звільнений 28 липня посол Росії в Україні Михайло Зурабов багато років дружив з президентом Петром Порошенком і мав з ним спільний бізнес.

Про це повідомляє Комерсант.

Джерела зазначають, що після перемоги Евромайдану рішення залишити Зурабова на посаді посла було прийнято у першу чергу тому, що з новим лідером країни Порошенком його пов'язують багаторічні дружні відносини.

"Порошенко і Зурабов знайомі давно, ще задовго до всіх майданів. У свій час у них були спільні бізнес-проекти. До повалення Януковича Порошенко був чи не єдиним політиком з тодішньої опозиції, який відвідував заходи, що влаштовуються російським посольством",— згадує співрозмовник в адміністрації президента України.

За даними видання, Зурабов підтримував регулярні контакти з Порошенком і після того, як той був обраний президентом, а на сході почалася війна. Посол РФ у Києві брав активну участь у підготовці матеріалів до телефонних переговорів Путіна і Порошенка. Ще на початку року, за даними видання, ці контакти були досить частими, іноді раз в тиждень. І, як правило, про них офіційно не повідомлялося, щоб не створювати Порошенку проблем всередині країни.

Як повідомляв "Апостроф", Михайло Зурабов, звільнений президентом РФ Володимиром Путіним з посади посла в Україні, раніше неодноразово звертався з таким проханням до російського глави держави.