RU  UA  EN

Пʼятниця, 10 травня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

10 травня

9 травня

Всі новини

У МЗС РФ порадили Німеччині не лізти у питання виборів на Донбасі

У МЗС РФ порадили послу Німеччини в Україні Ернсту Райхель не давати порад щодо виборів на Донбасі. Про це заявила офіційний російського зовнішньополітичного відомства Марія Захарова, передає УНІАН.

"З приводу заяви посла ФРН. Ми поважаємо думку наших колег по "нормандського формату", але у нас є чітке розуміння, що виборні процеси і вибори безпосередньо мають відбуватися не з волі окремих спонсорів і окремих учасників "нормандського формату", - сказала Захарова.

Вона підкреслила, що цей процес повинен співвідноситися з Мінськом домовленостями і узгоджуватися у рамках тристоронньої контактної групи, зокрема, між "представниками Донбасу" і "представниками Києва".

"Окремі поради не мають підміняти наявні інститути і механізми вирішення питань, що стосуються виборів. Тим більше, не мають перетворюватися на команди, цінні вказівки", - додала Захарова, порадивши навчити Київ налагоджувати зв'язок зі своїми людьми.

Нагадаємо, раніше висловлювання посла Німеччини в Україні Ернста Райхеля з приводу виборів в окупованому Донбасі викликали дипломатичний скандал між Києвом і Берліном.