RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.35
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.35
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

18 квітня

Всі новини

Не готові знищити Росію: в Україні пояснили рішення суду ООН

Міжнародний суд ООН не визнав достатніми докази України щодо фінансування Російською Федерацією тероризму через небажання кардинально вирішувати проблему російської агресії. Таку думку висловив міністр інформаційної політики Юрій Стець в ефірі телеканалу "112 Україна".

"У суді теж є люди, які розуміють, що коли вони визнають Росію країною-терористом - це буде мати свої наслідки, а поки світ не готовий до цих наслідків. Це ключова проблема для України - світ не готовий до цих наслідків. Кожен суддя в суді ООН брав це до уваги. Як ставляться до терористів в більшості країн світу? Їх знищують. чи готовий світ знищити Росію? Ні", - заявив міністр.

У той же час, на його думку, невизнання судом ООН того, що РФ фінансує бойовиків на Донбасі не означає, що Росія перестала бути країною-агресором для світової спільноти.

Стець також додав, що в цілому, на його думку, проміжне рішення, винесене судом ООН за позовом України до Російської Федерації, дуже позитивне. "Нарешті офіційно на найвищому рівні в світі визнано, що Росія є стороною конфлікту. Це перший документ, який свідчить про те, що Росія є стороною конфлікту, а не стороннім глядачем", - зазначив глава Мінінформполітікі.

Він підкреслив, що це перший крок до того, щоб Росія відповідала перед усім світом за військову агресію, яку вона веде на території України.

Нагадаємо, на думку російського політолога Станіслава Бєлковського, Україні не варто сподіватися на рішення міжнародних судів на свою користь, поки вона офіційно не визнала РФ країною-агресором.