RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Тимчук розповів, як його шокували у США при обговоренні поставок зброї в Україну

Координатор групи "Інформаційний спротив", народний депутат Дмитро Тимчук вважає, що американські політики не мають розуміння реальної та повної картини агресії Росії проти України. Тому свідчать питання, які нардепу ставив представник Республіканської партії США під час зустрічі щодо надання зброї Україні.

Про це Тимчук розповів в інтерв'ю "Апострофу".

"Коли серйозний представник Республіканської партії США питає мене: "А які у нас гарантії, що якщо ми вам дамо летальна озброєння, це не спровокує Путіна на більшу агресію?.." Вже агресія йде! На що ще можна його спровокувати? Що він, ядерну бомбу сюди засандалит? Якщо б у нього вистачило дурі, він би її давно засандалил. Четвертий рік війни! Про що ми говоримо?" - каже нардеп.

При цьому, зазначає Тимчук, американські військові в якості інструкторів готують українських військових, спілкуються з ветеранами АТО, переймають досвід.

Також нардеп вказав на проблеми з отриманням Україною продукції подвійного призначення. Вирішити питання вдалося тільки після серйозної роботи МЗС, Адміністрації президента та парламентського комітету через рік.

"Потрібно розуміти, що український ВПК на сьогодні може забезпечити потреби української армії десь на 40%. А 60% десь треба брати. І це "десь" – не там, де ми брали вчора, це – не Росія. Нам необхідна диверсифікація", - зазначив Тимчук.

За словами нардепа, Україна поки не може повністю перейти на зброю лише українського виробництва і повністю замінити радянську техніку.

"Те, що відбувається зараз в соціально-економічній ситуації в країні, здасться просто благоденством і комунізмом в порівнянні з тим, що станеться, якщо ми зараз почнемо повністю замінювати всю радянську техніку в Збройних силах України на техніку українського виробництва. На це нам будуть потрібні мільярди і мільярди!", - заявив Тимчук.

Повну версію інтерв'ю: "Якщо Путін піде на відкрите вторгнення в Україну, залишиться два шляхи - Дмитро Тимчук" читайте в матеріалі на "Апострофі".