RU  UA  EN

Неділя, 5 травня
  • НБУ:USD 39.25
  • НБУ:EUR 41.90
НБУ:USD  39.25
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

5 травня

Всі новини

Зламав систему: відомий історик пояснив суть злочину Путіна проти України

Відомий український історик Ярослав Грицак заявив, що за допомогою агресії проти України російський президент Володимир Путін порушив принципи і норми міжнародного права, які створювалися і виписувалися роками.

Таку думку історик висловив в інтерв'ю "Апострофу".

"Завжди стоїть (боротися за повернення окупованих територій, - "Апостроф"), тому що це справа міжнародного права. Ніхто держави не віддає. Чому ми повинні віддавати ці території?", - каже Грицак.

Історик зазначив, що після війн в Європі з'явилася нова політична система, головним принципом якої є недоторканність кордонів, за що всі несуть відповідальність.

"А Путін прийшов і цю систему поламав. Причому поламав цинічно. Це як, знаєте, хтось будує скляний будинок, а хтось приходить з залізним ломом і ламає цей будинок", - розповів Грицак, додавши: "Путін поламав систему, і зробив це саме через Україну, в Україні".

Історик вказує, що агресія Путіна не вважалася б злочином, якби Україна не вимагала б поважання кордонів і повернення територій. В іншому випадку подібна агресія поверне світ до старих принципів.

Більше читайте на "Апострофе": "Крим і Донбас - трагедія, але вона дає Україні шанс - відомий історик".