RU  UA  EN

Субота, 11 травня
  • НБУ:USD 39.40
  • НБУ:EUR 42.00
НБУ:USD  39.40
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

11 травня

10 травня

Всі новини

Історичний досвід: з'явилася яскрава заява про відмінність Росії та України

Заступник міністра з питань тимчасово окупованих територій і внутрішньо переміщених осіб Георгій Тука розповів про головні відмінності України і Росії.

Свою точку зору з цього питання він озвучив в інтерв'ю "Апострофу".

"Є країни, які просто по своїй ментальності, культурі, історичному досвіду непридатні для західного типу демократії. Росія – одна з таких країн", - заявив Тука, додавши, що в Україні в цьому плані інша ситуація: "Навіть якщо поглянути на наш історичний досвід: ніколи в Україні не поважали і не підкорялися царю-батюшці. Ми мали досвід гетьманщини. У чомусь це наша біда, в чомусь- перевага, але прислів'я "два українця – три гетьмана" – це ж про нас! Так що ж у нас спільного? Ми по ментальності різні!".

Продовжуючи порушене питання, Тука привів у приклад ситуацію з виборами в наших країнах. Якщо в Росії незважаючи на всі недоліки президента Володимира Путіна громадяни все одно вважають його найкращим, то в Україні вже в день виборів громадяни лають президента.

"Сам пішов, сам проголосував – а через годину виходить: "Яка гидота!" В цьому наша, можливо, принципова відмінність. Я не можу оцінювати, добре це чи погано. Але це факт. Від нього нікуди не дінешся", - заявив заступник міністра.

Він додав, що не може собі уявити в Україні лідера, якого б поважала абсолютно вся нація.

"Часом здається, що навіть якби сам Господь Бог прийняв присягу на вірність українському народу і взяв булаву, став президентом – наступного дня він, бідолаха, про себе стільки б всього наслухався!..", - каже Тука.

Також читайте повний текст інтерв'ю "Апострофу": "Є оптимальний варіант повернення Донбасу, і це не війна - Георгій Тука".