RU  UA  EN

Пʼятниця, 19 квітня
  • НБУ:USD 39.50
  • НБУ:EUR 42.10
НБУ:USD  39.50
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

19 квітня

Всі новини

Їх танки вже в Україні: Волкер зробив нову гучну заяву щодо агресії Росії на Донбасі

Спецпредставник США в Україні Курт Волкер заявив, що поставки американського оборонного озброєння не зможуть спровокувати Росію, так як вона і так знаходиться в нашій країні зі своїм важким озброєнням.

Про це він заявив в інтерв'ю журналістам "Настоящего времени".

"По-перше, Росія вже перебуває в Україні з усім своїм важким озброєнням. Там зараз більше російських танків, ніж є у всіх країн Західної Європи, разом узятих. Це дуже і дуже великий військовий контингент", - заявив Волкер, додавши, що ще більший контингент перебуває на кордонах з Україною.

"У Росії є повне право це робити, це її територія, вони можуть розміщувати там стільки військових, скільки хочуть. Так що це рішення ніяк не спровокує Росію зробити щось, чого вони ще не зробили", - додав спецпредставник.

У той же час постачання озброєння в Україну, за словами Волкера, дасть можливість країні захистити себе в разі ескалації російської агресії. До того ж, якщо Росія дійсно не робить нічого такого і не збирається це робити, як про це заявляють у Кремлі, поставка захисних озброєнь не несе ризику.

Також читайте на "Апострофі" колонку Дмитра Тимчука "США показали свою реальну позицію по Донбасу: чому зляться в Росії".