RU  UA  EN

Четвер, 2 травня
  • НБУ:USD 39.30
  • НБУ:EUR 41.95
НБУ:USD  39.30
Політика

Допомогти Збройним Силам України! Посилання для переказів

Новини

2 травня

Всі новини

Катастрофа Boeing на Донбасі: стало відомо про підготовку важливого міжнародного меморандуму

Україна, Австралія, Бельгія, Малайзія і Нідерланди готують проект про спільне фінансування та політичної підтримки переслідування в Нідерландах винних у катастрофі малазійського Boeing рейсу МН17 на Донбасі.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з проектом меморандуму про фінансову підтримку, країни мають намір домовитися про спільне фінансування розслідування, пов'язаного з кримінальним переслідуванням в Нідерландах винних в катастрофі.

Учасниками угоди можуть стати і інші країни, чиї громадяни постраждали в результаті трагедії.

Також сторони створять Комітет з фінансового нагляду, який буде здійснювати нагляд за розподілом фінансових внесків, у складі 5 осіб (представників уряду перерахованих п'яти країн).

Нідерланди беруть на себе фінансування витрат на роботу прокурорів, судової влади і захист свідків.

У меморандумі про політичну підтримку країни визнають, що кримінальне переслідування винних у катастрофі в Нідерландах буде найефективнішим механізмом для залучення до відповідальності за найвищими міжнародними стандартами, оскільки впевнені в якості, незалежності та об'єктивності судової системи Нідерландів.

Обидва документи будуть діяти протягом 5 років після підписання, а потім автоматично продовжуватися на наступні п'ятирічні періоди. Про бажання вийти з домовленостей країна повинна буде письмово проінформувати інших підписантів.

Як повідомляв "Апостроф", Україна і Нідерланди підпишуть меморандум про обмін інформацією у справі про збитий в небі над Донбасом Boeing рейсу MH-17.